Canlı Destek

Neden Canlı Destek Kullanmalısız

Neden Canlı Destek Kullanmalısınız ?

⦁Müşteriler alışverişlerine devam eder.

⦁Sizi ilgilendiğiniz için sürekli sitenizi ziyaret ederler.

⦁Başka ürünleri pazarlamanızı sağlar.

Bunlar canlı destek modülünde size katkı sağlayacak başlıca şeyler bunlardır.

Müşteriler artık ürünleri daha dikkatli bir şekilde araştırıyor ve sitelerden canlı destek imkanları arıyorlar. Canlı destek insanların sitenizde daha

uzun bir süre aktif kalmasını sağlar. Buda yeni ürünler satmanıza bile sebep olabilir. Eğer kaliteli bir canlı destek modülü oluşturursanız size müşteri devamlılığı sunar bu en önemli canlı destek modülüdür. Kendinizi bir müşteri yerine koyun. Aradığınız ürünü herhangi bir sitede buldunuz diyelim. Bu ürün hakkında aklınıza takılan bazı şeyler oldu veya ödeme sistemleri ve kargo işlemlerinde size yardım edecek kişiler ararsınız. Bu konularda çoğu site e-posta adresine mail göndermenizi ister ve buda alıcıya uzun bir vakit kaybı ve fazla bir uğraş olarak gözükür. Sitenizi kapatır ve başka sitelerde ürünü aramaya devam eder buda size belki potansiyel müşteri kaybına sebep olur. Bunu önlemek içinde canlı destek modülü kullanabilirsiniz.

Canlı Destek İle Para Kazanmak

Canlı destek modülü bana nasıl para kazandıra bilir diye soruyorsanız cevaplayalım. Canlı destek modülü ile müşterilerinize sitenizin kampanyalarından bahsede bilir satın alacağı ürüne benzer ürünler gösterebilirsiniz. Çoğu e-ticaret sitesi bu yöntem ile karlarını yükseltiyorlar.

Canlı Destek İle Maliyetleri Düşürmek

Canlı destek modülü hem çalışanlar için daha verimli bir şekilde olacaktır. Telefon masraflarınızda azalmaya yol açacaktır buda size ekstra reklam geliri elde etmenize yarar. Canlı destek için 5 çalışana ihtiyacınız varsa bu oranı 1-2 gibi çalışan sayısına düşüre bilir. Bu şekilde kazanç elde edebilir daha fazla yatırım yapabilirsiniz. Müşterileriniz bu şekilde daha az bir kuyruk oluştuğu için daha hızlı cevap alırlar.

Canlı Destek İle Müşteri Kazanmak

Canlı destek ile müşteri kazanmak basit ve hızlı bir yöntem. Müşterilerinizle hızlı bir şekilde iletişime geçer ve samimi bir yaklaşım sunarsanız müşteri sizi tercih etmeye başlayacaktır. Bu şekilde sürekli müşteri kazanabilirsiniz.

Canlı Destek İle Müşterilere Ulaşmak

Bu konu özellikle en önemli konulardan birisidir. Müşteri ile bağ kurmanızı sağlar nerden geldiklerinden kaç dakika sitenizde durduklarına kadar bir çok şey öğrene bilirsiniz.

⦁Konum: Müşterilerinizin IP adresini kullanarak hangi ülkeden ve hangi şehirde oturduğunu bile öğrene bilirsiniz.

⦁Tetikleyici: Müşterileriniz sitenizi ziyaret ettiğinde ona otomatik bir şekilde bildirim göndere bilirsiniz.

⦁Ziyaret Sayısı: Müşteriniz sitenizi ne kadar sıklıkla uğradığını belirtir. En son ne zaman uğradığını ve ilk uğradığı tarihi size gösterir. Buda çalışanın kolay bir şekilde iletişim kurup yardımcı olmasını sağlar.

⦁Etkin veya Boşta: Bu sitenizdeki ziyaretçilerin ne durumda olduğunu gösterir. Eğer sitenizi aktif bir şekilde kullanıyor ise etkin durumdadır. O an siteniz açık ama başka bir şey ile uğraşıyor ise bu müşterinizi hala kaybetmediğinizi hala cevap beklediğini veya geri döneceğini belirtir.

⦁Sitede Geçirilen Vakit: Bu müşterinizin sitenizde ne kadar süre geçirdiğini öğrenmenize yardımcı olur. Eğer sitenizde uzun süre gezindiyse ürün satın alma ihtimali vardır.

⦁İstatistik: O gün sitenize kaç kez giriş yapıldığını ve yazılan sohbetleri göre bilirsiniz.

⦁Kaçırılan Sohbetler: Müşterilerinizin sorularına hiçbir çalışanın cevap vermemesi durumunda sohbetleri tekrar yazılım üzerinden ulaşabilirsiniz.

⦁Sohbetlerin Sayısı: Sohbet sayıları müşterilerinizin

⦁Yönlendirme Bağlantısı: Bu konu ise size müşterilerinizin hangi yoldan geldiğini gösterir. Müşterilerinizin bağlantı kullanarak mı yoksa internet üzerinden arıtılarak mı geldiğini görmenize yardımcı olur.

⦁İşletim Sitemi ve Cihaz: Bu şekilde müşterilerinizin telefon, tablet veya bilgisayardan mı erişim sağladığını gösterir. Sitenizi ziyaret eden kişinin bağlantı sağladığı cihaz ve işletim sistemine göre iletişime geçip destek olabilirsiniz

Canlı Destek İle 7/24 Hizmet Verin

Canlı destek ile müşterilerinize istediğiniz zaman ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu sayede müşterilerinizin gözünde sizi ilgili bir site olarak görüp devamlılık sağlayacak. Bu şekilde satış oranlarınızı büyük bir şekilde arttıracaksınız.

Canlı Destek İle Ürün Pazarlayın

Bu şekilde soruları kazanca çevirmek mümkündür. Size soru soran müşterileri inceleyip ne tür bir alıcı olduğunu inceler iseniz daha fazla kazanç elde etmeniz mümkündür. O müşteriye kampanyalarınızdan haberdar edebilirsiniz ve bu şekilde oradan da bir kazanç elde etmiş olursunuz.

Sonuç

Canlı destek kullanarak satışlarda kazanç elde edip maliyetlerinizi düşüre bilirsiniz. Müşterileriniz ile daha yakın bir iletişimde olup sitenize kazandıra bilirsiniz. Canlı destek size birçok şey elde

etmenizi sağlar bunlardan en önemlisi de potansiyel müşteridir. Potansiyel müşteri sizden sürekli bir alış yaparak sizi kara sokar ve öne geçmenizi sağlar bu şekilde sürekli müşteri ile kar oranınızı gün geçtikçe arttırabilirsiniz. Canlı destek kar oranınızı yüksek miktarda arttırır.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan