Genel

EPttAvm Mağaza Açmak – EPttAvm’de En Hızlı Nasıl Satış Yapılır?

E-ptt Avm'de Mağaza Açmak

Türkiye’nin ilk kamu bünyesindeki e-ticaret girişimi unvanına sahip olan EpttAvm; ülkemizdeki

e-ticaret siteleri sahipleri ( kurumsal kimliğe sahip / şirketleşmiş ) için, satışlarını arttırabileceği ve daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olan bir diğer pazaryeridir.

Tıpkı diğer özel iştiraklerde olduğu gibi, pazaryeri satış prosedürlerine sahip olmakla beraber, herhangi bir aylık / yıllık aidat ödeme söz konusu değildir.

Nasıl EPttAvm Mağazası Açılır?

Öncelikle bir Mağaza Açılış Başvurusu yapmanız gerekiyor. Bu başvuru esnasında, formda istenilen bilgileri eksiksiz ve hatasız girmeniz gerekli.

Mağaza açılış başvurusunu formu doldurarak bitirdikten sonra, size kurumsal müşteri hizmetlerinden bir yetkili dönüş sağlayacaktır. Ondan sonraki aşamalarda, zaten iletişim kanalları aracılığı ile yönlendirmeler yapılacaktır. Burada en çok dikkate alınacak nokta, kesinlikle kurumsal bir kimlik ile başvurularınızı yapmaktır.

EPttAvm’de Nasıl Bir Avantaj Var?

Diğer e-ticaret platformlarına nazaran, işleyişinde pek bir fark bulunmasa da; bazı avantajları ile tercihler arasına girmeyi hak ediyor e-ticaret siteleri açısından.

  • Her kategori için farklı bir komisyon oranına sahip.
  • PTT Kargo’nun yurt geneli geniş lojistik ağı nimetlerinden faydalanabiliyorsunuz.
  • Herhangi bir aylık / yıllık aidat ödemesi bulunmuyor.
  • Mağazanızdan satışı yapılan ürünlerin mağaza deposundan teslim alınması ve alıcıya ulaştırılması tamamen Ptt Kargo ile sağlanmakta ve mağazaya özel gönderim fiyatları uygulanmaktadır. Bu gönderilerin ücretlendirmeleri ve tüm detaylar size mağaza açılışı sonrası bildirilecektir.

Dezavantaj olarak görülecek tek tarafı, kapıda ödeme seçeneğini müşterinize sunduğunuzda;

30 günden sonra mağazanızın kazançlarını şirket hesabına alabiliyor olmanızdır.

Fakat unutulmamalıdır ki; bu tip mağazalardan gelecek aylık yüklü ödemeler sayesinde, alım-satım planlamanızı daha rahat yapabilirsiniz. Kredi kartı ile yapılan satışlarınızda ise, kazançlarınız kurumsal müşteri hizmetlerinin mağaza açılışı sonrası size yapacağı bilgilendirme metninde mevcuttur.

EPttAvm, devlet kuruluşuna bağlı ( PTT – Ulaştırma Bakanlığı ) olan bir platform olduğu için; gelişimi ve sürekliliği olan bir mecradır. O yüzden, rekabeti diğer özel kuruluşlara nazaran şuan için düşük kapasitede gözükse de, e-ticaret sitesi sahiplerinin zaman kaybetmeden burada yerlerini almaları önemlidir.

En Hızlı Satış İçin Nasıl Bir Yol İzlenmeli?

Bu sorunun yanıtını aslında sadece EPttAvm platformu için değil, şuan faaliyette olan tüm e-ticaret platformlarda yer aldığınızı varsayarak yanıtlayalım :

Kendi sitenizde dâhil;

  • Müşteri ilişkilerinizi en başta sıkı tutmalısınız. Kendi siteniz üzeride; canlı destek başta olmak üzere tüm iletişim kanalları alternatiflerini kullanmanızda fayda var. Günümüzde sabit telefon ve fax gibi iletişim kanallarından ziyade; WhatsApp Hattı, Canlı Destek Modülü, Facebook Chat Bot Uygulaması ve hızlı etkileşim sağlayan İP Santral telefon hatları tercih edilmektedir.
  • Özel günlerin sihrini kullanın. Ülke genelinde satış performansı yaratacağını düşündüğünüz tüm özel günler öncesinde, sosyal medya hesaplarınız başta olmak üzere bildirimler ve kampanya tanıtımları yayınlayın.
  • Uzun vadeli ve istikrarlı bir site trafiği yakalamak, daha çok potansiyel müşteriye ulaşmak için SEO çalışmaları konusunda uzman desteği alın.
  • Başta mobil cihazlar olmak üzere, web sitenizin hız ve istikrarlı çalışma performanslarını en üst seviyeye çıkarmaya çalışın.
  • -Ödeme kanallarınıza bol alternatifler ekleyin. Artık havale & eft yerine; daha çok kredi kartı ödemesi, mobil ödeme ve kapıda ödeme gibi daha çok tercih edilen ve cazip gelen yöntemler kullanılmaktadır.
  • Google başta olmak üzere, sosyal medya platformlarının da sunduğu “ Reklam Hizmetleri” alternatiflerini araştırın. Örneğin, Google Adwords, Facebook Ads Manager ( Bussiness ) , Twitter Ads gibi, daha geniş kitlelere ulaşmanızda bütçenize göre geri dönüşler sağlayacak reklam ağlarını araştırın. Bu ağlarda, reklam optimizasyonları hem daha düşük bütçe ile daha geniş kitleye ulaşmanızda, hem de direkt olarak o platformlar üzerinden sipariş almanıza olanak sağlar.
  • Bu tip çalışmalar için, uzman ve sertifikalı kişi veya firmaları tercih edin.
  • Müşterilerinizin tercih ettiği ve izin verdiği iletişim kanallarını kullanın. Örneğin, e-bülten gönderimleri ve sms bildirimleri ile; kampanya ve promosyonlarınızı öncelikle müşterilerinizle paylaşın.
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan