Canlı Destek E Ticaret

Tur Firmaları İçin Canlı Destek Sisteminin Faydaları

Tur Firması İçin Canlı Destek Uygulaması Faydaları

Turizm sektörünün büyümesinde büyük bir payı olan Tur firmaları için , canlı destek hizmeti önemli ve günden güne önemini katlayan bir gereksinim halini aldı.

Her ne kadar günümüzde başta direkt satış amacı olan e-ticaret siteleri; canlı destek konusunda daha ön planda olsa da; fiziki ürün dışında hizmet satışında da tur firmaları için canlı destek de o kadar önemli bir rol oynar.

Zira canlı destek konusu; internet üzerinde gösterilen her ticari faaliyetin, kategori fark etmeksizin uygulamaya koyabileceği ve maksimum fayda sağlayabileceği bir husustur.

Peki, turizm gibi büyük bir sektörde faaliyet gösteren ve yurtiçi / yurtdışı çok geniş bir müşteri portföyüne sahip olan bu tip işletmeler için, canlı desteğin daha cazip avantajları olabilir mi?

Elbette.

Tur firmaları neden canlı destek kullanmalı?

Her ne kadar, fiziki ürünlerin satışında e-ticaret sitelerini daha çok göz önüne alsak da, ülkemizde ve dünyada “ e-ticaret “ kategorisinde oldukça büyük bir paya sahip olan turizm sektöründe de, canlı destek hizmeti oldukça önemli ve günden güne önemini katlayan bir gereksinim halini aldı.

Özellikle kitlelere hizmet sunan, farklı hizmet alternatifleri ile oldukça geniş bir müşteri portföyüne sahip olan tur firmaları, son senelerde web sitelerinin vazgeçilmez destek ve iletişim özelliği canlı destek gerçeğini görmelidir. Bir an önce, hayata geçirerek, sektörü içerisinde rekabet anlamında bir hatta birkaç adım önde olabilir.

Faydaları:

  • Canlı destek, ticari kaygı taşıyan her firmada öncelikle, müşterinin bir muhatap bulması konusunda oldukça önemli bir seçenek sunar. Kısa yoldan iletişim kurulması, varsa soru ve sorunların çözümü için, prosedürlere takılmadan çözümünde en etkili yöntemdir.
  • Web sitenizde yer alan bilgilere ulaşmak adına, müşterilerinize rehber katkısı sunabilirsiniz.
  • Sitenizde yayınlanan tur, gezi ve seyahat paketlerinin detayları dışında, özel sorulara da anında yanıt verebilirsiniz. Bu sayede, müşterilerinizin “ satın alma” ihtimallerini yükseltebilirsiniz.
  • Sitenize giren ziyaretçinin, özellikle dikkat çeken paketleri veya sayfaları izleyerek belirleme şansınız vardır. Bu, ileri dönemlerdeki stratejilerinizde oldukça büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle, dönemsel faaliyetleri düşünürseniz; hangi paketlerin hangi dönemlerde daha çok dikkat çektiğini ziyaretçi davranışlarından da çözümlemeniz mümkündür.
  • Ön rezervasyon konusunda, ziyaretçilerinize bir imkân sunmanızda mümkün. Özellikle, aradığı hizmet paketini o anlık bulamamış olanların, iletişim bilgilerini kısa yoldan elde ederek; ileride hizmetin aktif olmasıyla tanıtım kanalların aracılığı ile direkt potansiyel müşterilerinize sunumlar ve iletiler gönderebilirsiniz.
  • Zaman ve iş gücü tasarrufu sağlarsınız. Soru ve sorunların çözümünü, prosedürler içine hapsetmeden, direkt olarak çözüm bekleyen taraflara sunabilirsiniz.
  • Her işletmenin devamlılığı açısından önemli bir yere sahip olan “ müşteri memnuniyeti” hanenize, canlı destek hizmetiniz sayesinde olumlu bir sayı daha kazanmış olursunuz.
  • Genellikle belirli gruplar halinde, organizasyon düşüncesi olanlara sunacağınız hizmeti çeşitlendirme olanağı sunar. Yani; başta öğrenci grupları olmak üzere kısa süreli toplu faaliyetiçerisinde olmak isteyenlere canlı destek aracılığı ile, web sitenizde bulunmayan paket ve hizmetlerin dışında seçenekler sunarak alternatif bir müşteri kazanımı sağlarsınız.

Yukarıda çeşitli katkılarını belirtmeye çalıştığımız canlı destek sisteminin faydaları, faaliyetleriniz içerisinde artarak çoğalacaktır. Her sektörün farklı bir hedef kitlesi, farklı bir hizmet ve ürün seçeneği olduğu için; katkının boyutunu kestirmek oldukça zordur. Ama bu şartlar altında rekabeti kendi lehinize çevirmek istiyorsanız, web siteniz üzerinden zaman kaybetmeden canlı destek hizmeti sunmaya başlamalısınız.

Tur şirketlerinin bağlı olduğu sektörde faaliyet gösteren birçok işletme, aynı şekilde hızlı iletişim kanallarının en bilineni olan canlı destek sayesinde, rakiplerine kıyasla sürekli bir adım önde devam edecekler. Sektörlerin, daimi kazanç kapısı olan ve kendilerini geliştirme açısından, davranışlarını mutlaka incelemek zorunda oldukları müşteriler; “memnun” kaldığı sürece, bir işletmenin, web sitesinin veya sektörün her zaman ilgi ve alakasını o alana yönlendirecektir. Memnuniyet, günümüzde her ne kadar kalite & fiyat denklemi olarak tabir edilse de; bu denklemin görünmeyen kahramanı “memnuniyet” derecesidir.

Canlı destek sisteminin faydaları konusunda

Henüz her sektör için daha ayrıntılı bir açıklama yapmak mümkün gözükmüyor. Bu konudaki deneyimleri, özellikle bu içerik altından yorum olarak bizlerle paylaşmanız, siz ve sizin gibi birçok farklı sektörde faaliyet gösteren firma açısından oldukça faydalı olacak.

Canlı destek sistemine geçtiğinizden bu yana, ne gibi değişiklikler oldu işletmenizde? Hangi konularda, beklentileriniz karşılandı? Müşteri ve ziyaretçilerinizin potansiyelleri ne durumda?

Bir yorumla sizde bu deneyimi paylaşın, gelişimin kenarında ya da arkasında kalanlara
“ deneyimleriniz “ ile katkı sağlayın.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan