E Ticaret

E – Ticarette En Çok Kazandıran Ürünler

E-ticarette En Çok Satan Ürünler

Bir noktaya açıklık getirerek konuya başlamak isteriz; “ en kârlı ve en çok kazandıran ” arasındaki fark nedir?

Biri; satışından en çok geliri bırakan ürünleri kapsar. Yani, tedarik ve satış fiyatı arasında en çok fark ile satışında işletme kazancına etkisi ile alakalıdır.

Diğeri, satışı orta ve uzun vadede stabil hatta artarak devam eden ürünleri.

Arasındaki en belirgin farkın, bu şekilde açıklanabileceğini unutmayın. O yüzden, sitemiz içerisinde sanki dönüp dolaşıp aynı yere geliyormuş gibi bir his içerisine girmemelisiniz.

Kimi ürün grupları zaten bildiğiniz veya sitemiz içerisinde zaten bilgisini verdiğimiz ürün grupları da olabilir, ama satışını uzun vadede gerçekleştirebileceğiniz yani geleneksel ticaretteki tabiri ile “ Bu işin pazarı ölmez!” diyeceğiniz ürünleri, sizler için aşağıya bırakıyoruz.

1- Güzellik ve Sağlıklı Yaşam Ürünleri

Aile fertleri arasında, hiç yoksa bile birkaç makyaj veya güzellik ürününe sürekli ihtiyacı olan kaç kişi var? Muhtemelen, eşiniz ve kız çocuklarınız. Peki, sizce onların ürün satın alma psikolojileri; günden güne değişmiyor mu? Farkına varıyor musunuz?

Artık birçok güzellik ürünü, internet üzerinden ister sosyal medya ister web siteleri aracılığı ile olsun; sundukları uygun fiyatlı ve bol alternatifli oluşundan dolayı internet üzerinden satına alınmakta.

Bunun yanı sıra, spor aktivitelerimizi de düzene sokacak bir malzeme gereksinimi var elbette. Şuan küçük bir araştırma ile, evde spor imkanı sağlayan büyüklü küçüklü ne kadar çok ürünün satışta olduğunu görebilirsiniz. Ve, günden güne sağlığın önemini kitleler halinde fark ettiğimizi de göz önünde bulundurursanız; hem hedef kitlenin hacmini, hem de bu ürünlerin satış ömürlerinin ne kadar muazzam potansiyellerde olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

2- Cep Telefonu Aksesuarları ve Bilgisayar Yan Ürünleri

Evet, bir önceki içeriğimizde de cep telefonu aksesuarlarından bahsetmiştik, farkındayız. Fakat hem en kârlı hem de uzun ömürlü bir satış hacmine sahip bu kategoriyi; burada kullanarak sizlerin dikkatini bir kez daha bu ürün grubuna çekme gereği duyduk. Hızla gelişen teknolojinin, ilk etkileri her zaman mobil cihazlar aracılığı ile son kullanıcılara yansıtılır.

Öyle ki; henüz bilimkurgu filmlerinde görüntülü konuşma olayını 15 sene evvel görmemize rağmen, şuan bırakın konuşmayı adeta duyularımıza hitap edecek gerçeklikte görüşme olanakları da teknoloji sayesinde mümkün hale geliyor. Peki, bu özelliklere ve benzerlerine olan ilgiyi merak ettiniz mi? Yeni ürün satışlarını önceden ilan eden mağazalarda, geceden oluşan kuyruklara göz atın!

Aynı ilgi, özellikle bilgisayar oyunlarındaki heyecanı ve zevki katlayan yan ürünlerde de görebilirsiniz.

“ Gamer” diye son zamanlarda çıkan bir kavram var. Teçhizatlarını inceleyin, siz karar verin.

3- Anne & Bebek Ürünleri

İnsan ırkı var oldukça, bu ürünlerin satışı da var olacak! Bunu bir hayat kanunu olarak algılayabilirsiniz. Tabi, bu kanundaki bu madde, özellikle e-ticaret sitelerinin iştahını kabartır cinsten.

Sadece e-ticaret ortamında kalmayarak, bu platformları fiziksel mağazalara çeviren örnekleri görmemiz mümkün çevremizde. Bu ürün gruplarındaki potansiyel, üstelik sadece kıyafet olarak değil; bakım, gıda, eğlence ve gelişim ve sağlık açısından oldukça geniş bir yelpazede yer almakta.

4- Dekorasyon Ürünleri

Belki evinizin bir odasında, ya da işyerinizin bir duvarında ansızın bir tablo ihtiyacı doğdu. “Aaa, rengi ile salondaki koltuk takımına oldukça uyum sağlayan sehpa varmış burada!”

Biz sadece ev dekorasyonu kategorisinde ilk akla gelen iki üründen bahsettik; ama bir evi veya işyerini & ofisi düşündüğünüzde, görüp görebildiğiniz kadar alandaki her ürünün artık dekoratif bir özelliği olduğunu biliyorsunuz. Bu ürünlerin, artık mağazaların yanı sıra, sırf bu kategorilerde ( Alt kategorileri dâhil) satış yapan e-ticaret platformlarının da varlığı, sizi düşündürmüyor mu?

Sadece bu alanda, o kadar geniş bir ürün yelpazesi var ki; insanın barınma ihtiyacı var oldukça, barındığı alanın zevke ve ihtiyaçlara yönelik eşya ve ürünlerle dizayn edilme gereksinimi de tükenmeyecek! Emin olabilirsiniz.

5- Mutfak Malzemeleri ve Ürünleri

İçerisinde “ Beyaz Eşya “ diye tabir edilen, demirbaş ürünlerden tutunda, “ dondurma kâsesi” gibi en akla gelmeyecek ürünleri barındıran bu kategorinin, ev hanımları ve aşçılık mesleğinin varlığı boyunca hayatını sürdüreceğini biliyorsunuz. Elektrikli ve elektronik ürünleri de alt kategorisine sığdırmış olan mutfak malzemeleri ve ürünleri, insanoğlu için varlığından yok oluşuna kadar onlarca zaruri gereksiniminden sadece birkaçı. Fırınların ankastre setlere ve mikrodalgalara, buzdolaplarının derin donduruculara ve daha geniş hacimlere ulaştığı bu zaman da, sadece tezgâhların üzerinde bile onlarca ürünü görmek ve “ Evet, bunlar her zaman işimize yarar!” dedirtmek, bu ürünlerin ömrü konusunda bize fikir veriyor.

E-ticarete yeni girecek veya girdiği halde henüz bu ürünleri portföyüne dâhil etmemiş olanlara duyurulur; evet çok kâr bırakan ürünlerde var. Ama sürekliliğiniz için; “ En çok kazandıran “ ürünleri de lütfen göz ardı etmeyin.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan