Seo Nedir , Ne İşe Yarar ?

İnternette günden güne ünü yayılan, bilenlerinde bilmeyenlerinde mutlaka hakkında fikri olduğu bir kavram olarak SEO Nedir?
Her yerde karşımıza çıkmaya başlayan, uzmanlarının başarı hikâyelerini daha yakından takip etmeye başladığımız SEO ne işe yarar?
Bu yazımızda da, bu konuyu irdeleyeceğiz. Umarız, sizler için hem okuması zevki hem de yazı sonunda “ Vay be! “ dedirtecek kadar dolu ve anlaşılır bir içerik olur.

SEO Nedir?

Bu konuda hep aynı cümlelerle başlanır, genel olarak bir inceleme yaptıysanız illaki rastlamışsınızdır.
Search Engine Optimization “ kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasıdır “ SEO “ Türkçe karşılığı ise, “ Arama Motoru Optimizasyonu “ olarak bilinir.”
Buraya kadar zaten en temel teknik bilgi olarak, adından da ne işe yaradığını konusunda bize bir ipucu vermekte. “ Arama Motoru Optimizasyonu ” yani başta internet devi Google olmak üzere, birçok arama motoru için, web sitelerinin anahtar kelime olarak kararlaştırdıkları kelime ve kelime gruplarında üst sıralarda yer almasını sağlayan çalışmanın bütünüdür.
Web sitelerinin, özellikle bir kesime ya da kitleye hitap eden kurumsal ve ticari amaçlı web sitelerinin günden güne daha çok ihtiyacı olan arama motoru optimizasyonu çalışması, sizi hedef kitlenizle orta ve uzun vadede sürekli olarak buluşturacak en etkili çalışmadır. Temelinde, arama motorları üzerinde yapılan aramalarda web sitenizi üst sıralamalarda çıkarma amacı yatar. Bu üst sıralarda çıkacağınız belirli kelime ve kelime gruplarına ise anahtar kelime denir.

Lokal SEO ve Genel SEO olarak, sonradan detaylarını anlatacağımız ve bizi ilgilendiren türleri vardır. Bu alanda, öncelikle web sitenizde bazı analizlerin yapılması ve hedeflerinizin tüm alternatifleri ile belirlenerek değerlendirilmesi gerekecek. Bu konuda, seo uzmanı kalitesiyle bir çözüm ortağıyla yola çıkmanızda son derece önemli.

SEO Ne İşe Yarar?

Verilen hizmetlerin, alıcısına ya da müşterisine fiziki veya maddi bir faydası varsa halk dilinde “ işe yarayan “ deriz. İnternette, web siteleri açısından orta ve uzun vadesinde “ en faydalı “ işe yarayan çalışmalardan biriside SEO çalışmasıdır. Fakat bu noktada bir şeyi iyi ayırt etmek lazım; her seo çalışması “ işe yarar” olmayabilir. O yüzden, öncelikle ne amaçla ne nasıl uygulanacağı konusunda kısaca bilgi sahibi olmanızda fayda var.

SEO, sadece backlink almak veya tamamen tanıtım yazısı üzerine inşa edilen bir fikir olmamalıdır. SEO’ nun ilk temeli, kaliteli içerik. İçerik, internet dünyasında görsel veya yazılı fark etmeksizin artık sizi benzerleri arasından ayıracak en değerli dijital varlık olarak bilinmektedir. Nitelikli ve kaliteli içerikler, SEO çalışması için sağlamlığı garantilenmiş inşaatın temelidir.
Temelini sağlam attığınız her işinizde, emeklerinizin ve maddi harcamalarınızın karşılığını kısa sürede alacağınızı unutmayın. SEO’ da bu konuda verilecek en güzel örnektir aslında.

SEO kriterlerine uygun web sitesi alt yapısı, kaliteli ve özgün içerikler ve sonrasında uzmanlarınca yapılacak planlı ve kaliteli seo çalışması sizi onlarca hatta yüzlerce benzer firma ve web sitesi arasında “ en üst seviyeye “ taşıyacaktır.

Yani kısaca :

– Anahtar kelimelerinizde, aramalarda üst sıralarda yer alırsınız.
– Artan ziyaretçileriniz, doğru oranda potansiyel müşterileriniz olur.
– Sürekli artan rekabet ortamında, en başında daha düşük maliyetli bir rekabet gücü kazanmış olursunuz.
– Satışlarınız gözle görülür biçimde artar ve ivmesi sürekli pozitif yöne olur.

Sanırız “ Seo ne işe yarar? “ sorusuna verilecek ve sizin merakla duymayı beklediğiniz en doğru tabirler bunlar olacaktır.  En başta Google arama motoru olmak üzere Yandex, Bing ve Yahoo gibi diğer büyük arama motorlarında da zaman içerisinde daha bulunabilir hale gelirsiniz.

Tabi bunlar her SEO çalışması ile değil, “ Doğru SEO Çalışması “ ile elde edebilirsiniz sadece. O konuda da detayları, diğer blog konularımızda bulacaksınız. Bizi takip etmeye devam edin.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan