Canlı Destek Nedir ?

İngilizce Live Chat ( Canlı Sohbet ) anlamına da gelen Canlı Destek, aslında e-ticaret siteleri başta olmak tüm web site sahiplerinin anlık iletişim aracıdır.

siteleri, teknolojilerin gelişmesi ile sürekli değişim ve gelişim içerisindedir. Bu değişim ve gelişimlerden uzak kalan her web sitesi, internetin çöp yığınları arasında kaybolmaya mahkûmdur.

Bu gelişmeler, hem ziyaretçilerimizin daha rahat bir deneyim sağlamaları, hem de teknik açıdan daha pratik çözümler sunmak için çok önemli. Bu gelişmeleri, birçok web sitesi günümüzde imkânları elverdiği sürece takip etmekte, gelişimlere ayak uydurmaktadır.

Fakat bunlardan biri var ki; özellikle amacı ticaret yani kazanç olanlar için hayati bir önem taşımaktadır. Canlı Destek, bu hayati öneme örnek olarak gösterilecek en güzel örnek olabilir.

Peki, Canlı Destek Nedir?

Canlı Destek; bir web sitesi operatörü ile ziyaretçi arasında kurulan anlık iletişim olarak açıklanabilir. Web sitesi ziyaretçisini; yönlendirmek ve yardımcı olmak temel amacı çerçevesinde, siteden en doğru ve en iyi performansla faydalanması için gereken bir özellik olarak liste başına ekleyebiliriz.

Amacı alışveriş olsun veya olmasın, artık birçok web sitesi ziyaretçisi; direkt olarak amacına ulaşmak konusunda sitede kendisine yardımcı olacak, amacına en kısa yoldan ulaşmasını sağlayacak bir muhatap yani sorumlu aramaktadır. Bu ihtiyaç özellikle ticari faaliyetlerini internete taşımış oluşumlar için; ciddi bir zaruriyet taşımaktadır. Zira ticaret amacıyla geleneksel ticarette olduğu gibi herkes karışısın da gerçek bir sorumlu arama ihtiyacı duyar.

Canlı Destek Neden Önemli?

Bunu, bir web sitesi ziyaretçisi yerine kendinizi koyduğumuzda, empati şekliyle anlatmak daha açıklayıcı olur bizce. Şöyle ki;

  • Gerçek bir muhatap sayesinde, sitenin işleyişinde bir ekibin veya sorumluların olduğu görüşü ilk intiba olarak sağlanır.
  • Bu sayede, öncelikle ticaretin şartlarından saydığımız “güven” oluşumu doğal olarak ortaya çıkar.
  • Siteyi ilk kez ziyaret edenler için, kısa yoldan yönlendirmeler ve bilgilendirmeler sayesinde hızlı işlem olanağı sunar.
  • Alışveriş amacı taşıyan ziyaretçilerin, ticaret faaliyetleri boyunca başından sonuna hatasız ve eksiksiz işlem yapma psikolojisi açısından önemlidir. Zira bazı işlemlerin telafisi oldukça teferruatlı olabilir. En başından, bu hataların önüne geçerek, daha sağlıklı bir işlem olanağı sunar.
  • Müşteriler, ziyaret boyunca akıllarına gelebilecek soru ve sorunları dolaysız olarak dile getirebileceği için, sonrasındaki iş performanslarını etkileyecek süreçlerden kaçınmış olursunuz. Ticket ( Destek Bildirimi ) açma, yanıtlama, sürecin bilgisini paylaşma vs.. gibi iş güçlerinden bir nebze uzaklaşmış olursunuz.
  • Önceden alışveriş yapmış olanların, oluşum içindeki ( Birimler ) arası yönlendirmeleri de bu sayede oldukça hızlı ve çözüme odaklı işler. Örneğin; bir müşteri kargo ile ilgili bilgi almak isterse, onu kolaylıkla lojistik birimine ulaştırabilirsiniz. Yâda, direkt olarak o birimdeki operatör ile iletişime geçebilir.
  • Siteniz hakkında piyasa içerisinde oluşabilecek muhtemel kötü imaj durumlarının da önüne geçmenizde gözle görülür bir katkı sunacaktır. Piyasada benzer faaliyetlerde bulunan firmaların, en çok “ İlgisizlik “ konu başlığı altında bu tür şikâyetlere maruz kaldığını görebilirsiniz.
  • Sıcak iletişim, daimi müşteri potansiyeli anlamına gelmektedir. Her nasıl ki; geleneksel ticarette reyon görevlileri sayesinde, markaların pozitif dönüşleri artmakta; bir web sitesi için de, sürekli aktif bir yardımcı operatörün ( Canlı Destek Operatörü ) sitede olması, buna benzer bir dönüş almanızda yardımcı olur.

Bu tip lehinize dönecek daha birçok olumlu etki; Canlı destek modülünü her zaman aktif olarak kullanan web siteleri için sizce de çok önem taşımıyor mu? İster sıradan bir web sitesi olun, ister ticaret amacı taşıyın; artık bu gelişmelerin gerisinde kalmamanız için birçok sebebiniz var. Girişimleriniz, yıllardır devam eden internet faaliyetleriniz veya yeni projeleriniz için, aklınızın bir köşesinde; hatta ilk sıralarda mutlaka yer edinsin: Canlı destek, artık web siteleri için vazgeçilmez bir gereksinimdir.

Canlı destek için birkaç öneri?

Web sitenizde canlı destek modülü kullanmaya başladığınızda, ücretli veya ücretsiz olmasına bakmaksızın birkaç özelliğin mutlaka olmasına özen gösterin. Örneğin, müşteriyi site içerisinde takip edebilme, yazışmanın arşivlenmesi, site içerisinde ziyaretinde duraksama yaşayanlara “ Yardıma ihtiyacınız var mı? “ gibi bir tetikleyici mesajı içermesi, yazışmanın her iki tarafa da e-posta yoluyla iletilmesi ve operatör puanlama & yorumlama özelliğinin olması gibi.

Bu tip özellikler sayesinde, ileriye dönüş performans artışınızı etkilenecektir. Ayrıca, ücretli hizmetleri daha kaliteli, sorunsuz ve her zaman geliştirilebilir sistemler olması açısından tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu tip hizmetlerin maliyetleri; sizlere olumlu avantajlar olarak çok daha fazla getirisi olacağını düşündüğünüzde, neredeyse “ sudan ucuz ” gibi gelecek. Zira alacağınız hizmetin sürekli gelişiminizde önemli bir katkısı olacak.

Si Destek yazılım’ ın üretmiş olduğu canlı destek programının özellik,fiyat bilgisini incelemek isterseniz linki tıklamanız yeterli olacaktır. https://www.sidestek.com/canli-destek/

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan