SEO

SEO Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Seo Hizmeti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Araştırdınız, kıyasladınız, sordunuz ve birçok sorunuza yanıt buldunuz. Web sitelerinizde, ister standart blog yayını olsun ister ticari amaçlı kurumsal bir yapı olsun, SEO’ nun orta ve uzun vadede ciddi anlamda en katkı sağlayan hizmet olduğunu siz bizzat öğrenmiş oldunuz.

Blog yazılarımızın neredeyse tamamında, tüm konuyu objektif yani kendi tarafımızdan değil de 3. kişi gözüyle yazdığımızı neredeyse her fırsatta hatırlatıyoruz. Bu yazımızda da, aynı şeffaflığı göstereceğiniz. Bundan şüpheniz olmasın.

SEO hizmeti alırken nelere dikkat edilmeli?

Bu sorunun yanıtı aslında, başlı başına “ başarılı bir SEO çalışması “ özeti olacak sizler için.
Çünkü aşağıda sıralayacağımız maddeleri dikkatle takip ederek uygulamaya geçerseniz en başından 1-0 önde başlamış olacaksınız.

* Yapılan Gerçekten SEO Çalışması Mı?
Size sunulan hizmet listesine göz attığınızda, eğer listede sadece backlink ve tanıtım yazısı ibareleri yer alıyorsa bu tam anlamıyla bir SEO çalışması değildir. Özellikle, bu konuda ciddi bir aldanma ya da yanlış anlaşılma var. Çünkü SEO çalışması web sitenizin alt yapısında yani kodlama ve web tasarım optimizasyonundan başlar. Bu yüzden de site tasarımının seo hizmeti üzerindeki etkisi azımsanmayacak kadar büyüktür. Aynı şekilde, içeriklerinizin de özgünlüğü ve seo uyumlu halde olması son derece önemli.

* SEO çalışması ölçümlenebilir olmalı!
Çalışmaya başlamadan önce, sitenizin şuan ki durumu size en anlaşılır ve kafa karıştırmayan bir şekilde anlatılmalı. Bu sayede, yapılacak işlemlerin önce ne tür fayda sağlayacağını sözlü öğrenmiş, belirtilen sürelerin zamanı gelince de bizzat görerek deneyimlemiş olursunuz. Yani, öncesi ve sonrası arasında size gözle görülür bir fayda sağlamayan hiçbir SEO çalışması, amacına ulaşmış sayılmaz.

* Tanımlara yabancı kalmayın, öğrenene kadar sorun!
Her ne kadar işlemler internet ortamında ve orijinal dilleriyle yapılıyor olsa da, siz bu işin
“ ihtiyaç duyan” tarafındasınız. Belki her gün fırından ekmek alırken, içinde ne var diye sormuyorsunuz ama seo çalışması için ilk defa duyduğunuz ve bundan sonra sıkça duyacağınız terimleri ve tanımları ilk elden öğrenin ve sorun. Backlink ( geri bağlantı ),
on page seo ( sayfa optimizasyonu ), Advertorial ( Editör / İçerik reklamı – içerik pazarlama) gibi tanımların anlamları aslında dilimize tam oturmayabilir. Ama siz hangi maksatla ve ne aşamada bu terimler kullanılıyorsa, mutlaka önce anlamını ve sonra neden yapıldığını sorarak öğrenmeye çalışın.
* Programlı ve doğal bir çalışma şart!

SEO çalışması yaptırmak konusunda karara varıp anlaştığınızda, işin “ uzmanı ” olan firma veya kişi; öncelikle size bir plan & program ve doğal seo çalışma stratejisi çıkaracaktır.
Yani “ 1 hafta içerisinde ilk 10 sıralamada banko! ” diyen firma veya kişilerin, size sunacakları suni çözümler dışında işin esası hakkında bilgi sahibi olmadıklarını bu açıdan rahatlıkla anlayabileceksiniz.

Web sitenizi ve ihtiyaçlarınızı inceleyen, analiz eden seo uzmanı, öncelikle bu hizmet süresi boyunca tüm süre planlamalarını, çalışma stratejilerini sizlere anlaşılır bir şekilde çıkaracak ve izah edecektir. SEO, tamamen doğal bir çalışma biçimi olmalı. Fake, suni, yapay! Siz ismine ne derseniz deyin, biz bildiğiniz “ Aldatma! ” diyoruz. Bu tip işlemlere başvuran kişiler, size yaşatacakları çok kısa süreli rüyanın ardından, geri kalan yayın hayatınız boyunca emin olun kâbusa çevirecekler.

Ayrıca, artık bu alanda standartları ve gelişmeleri eğitim çerçevesinde firmalara ve kişilere sunan kurumlar var. Örneğin, Google kendi standartlarına uygun olan seo stratejilerine hâkim kişi ve firmalara “ SEO Partner – Google Partner” şifti ( belgesi ) vermekte. Bu, alacağınız hizmetin güvenilir ve emin ellerde olduğuna dair belge niteliğinde bir ibaredir. Ayrıca, özel kurs ve eğitim sertifikaları, kişi veya firmanın geçmiş SEO referansları da sizin dikkat etmeniz gereken diğer alt başlıklar halinde sıralanabilir.

Her Firma Referanslarını Veya Çalışma Yaptığı Firmaları Paylaşır Mı?

Paylaşmaz, hatta paylaşmayan firmayı da çok yadırgamayın.

Neden paylaşmadıklarına gelecek olursak;

*Firmaların sürekli tanımadığı kişiler tarafından aranıp uzun uzun telefonda sorguya çekilmeleri büyük zaman kaybı ve rahatsız edici boyutlara ulaşması.

 

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan