SEO

Site Tasarımının SEO Hizmeti Üzerindeki Etkisi

Site Tasarımını Yaptırırken Seo ya Uygun Planlamak

Yine aynı kategoride yer alan yazılarımızdan birinde, “ inşaatı temelde sağlam tutarsak, işi garantiye alırız.”  diye bir sözümüz vardı. SEO hizmeti gerçek hayatta belki inşaat ile pek benzer alanlara sahip değil evet, ama inşaat temeli baz alındığında örtüşen iki güzel özelliği var.

– Sağlam Temel Elemanları
– En Başında İşi Ciddiye Almak

Size web sitenizi, bir inşaat temeli gibi düşündüğünüzde ilk etapta yazılımınız da ve tasarımınızda kullanacağınız teknoloji ve alacağınız bazı standart tedbirleri uzun seneler başarıda atacağınız ilk doğru adım olacaktır.

Web Site Tasarımının SEO’ya Etkisi

 

Önceleri, HTML diliyle yapılan statik web sitelerinde tek amaç “ yayına hazır web sitesi” ortaya çıkarabilmekti. Tablolarla oluşturulmuş, uyumsuz renklerin önemsenmediği, bir iki görsel ile zenginleştirmenin yeterli görüldüğü 2000 öncesi web sitesi trendinde sonra, Google başta olmak üzere arama motorları artık kendi standartlarını ortaya koymaya başladı.

Sonradan, teknolojinin gelişimi internet dünyasında da belirli standartları beraberinde getirdi. Örneğin, artık hazır web sitesi yazılımları dediğimiz açık kaynak kodlu scriptlerde dahi bu standartlar öncelik alınarak hazırlanmaya başladı. Bu standartların en çok dikkat çeken konuları, daha çok tasarım aşamasında uygulanması gerekenler olarak göze batmaktadır.
Tasarım aşamasında yapacağınız tedbirler, SEO çalışmalarınızda arama motorlarının sürekli yapay zekâ algoritması ile gelişen teknolojisinde sizi ekstra çalışmalardan kesinlikle kurtaracaktır.

Ayrıca, içeriğinizin kalitesi ve niteliği teknik anlamda tasarım hatalarından da bu şekilde etkilenmemiş olacak. Seo hizmetini yazılım firmasından almanın avantajı aşağıdaki kriterlere firmaların hakim olmasıdır.

Peki, seo açısından hangi tasarım standartlarına dikkat etmemiz gerekiyor?

Web sitesi tasarımı, hem ziyaretçi kitlesinin memnuniyeti hem de arama motorlarının standartları gereği ciddi dikkat gereken konulardan birisi.
– Tasarımınızı sade ve ana renklerden ziyade ara renk temalarında seçmeye çalışın. Örneğin, tamamı kırmızı değil ama kırmızı tonlarında hafif pastel renklerini tercih edebilirsiniz.
– Tasarım, ilk intiba vitrinidir. Renkler, menü yerleşimleri, görsel yerleşimleri ve yazı fontu ziyaretçi memnuniyetini oluşturur. Ziyaretçi memnuniyeti, Google’ın en çok dikkat ettiği konulardan biridir.
– Tasarımınızın ayrıca tüm ziyaretçi cihazlarına uyumlu olması son derece önemli. Hatta son 3 senede %50’nin üzerinde internet ziyaretlerinin mobil cihazlardan üzerinden yapıldığını düşünürsek, responsive ( mobil uyumlu tasarım ) özelliği web sitelerinde olmazsa olmaz bir özellik.

– Tasarımlarda, H1- H2- H3 formatı git gide önemi artan bir diğer konu. Bu özellik, daha çok kullanılan yazı editörünün bir özelliği olarak bilinse de, tasarımınızda CSS kodları yardımıyla ayarlayacağınız başlık, alt başlık ve içerik düzeni tasarım kapsamında değerlendirilmektedir.

Bu 3 ana maddede, site tasarımının seo hizmeti üzerindeki etkisi konusunda ne kadar etkin rol oynadığına dair dikkatinizi çektiğimizi düşünüyoruz. Özellikle, seo hizmeti almaya karar verdiğinizde, SEO uzmanı bireyler veya firmalar öncelikle siteniz üzerinde bazı analizler yapacaklar.
Site Tasarımında Teknik Tavsiye

Her ne kadar önemi üzerinden bu yazıyı hazırlamış olsak da, günün sonunda tüm önerilerden sonra sitenizi değerlendirecek iki adette servis belirtmemiz gerekir diye düşündük.

GT Metrix
https://gtmetrix.com/
Dünya’daki tüm web sitesi tasarımı standartlarına göre, sitenizi değerlendirip size en ince ayrıntısına kadar eksiklerinizi gösterecek bir servistir. Sitenizin alacağı puan kadar, hangi kalemlerde ne tür eksiklikleri olduğunu bu sayede görebileceksiniz.
PageSpeed Insights
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Google’ın hem mobil hem de tarayıcı tabanlı site test servisi sayesinde, eksiklerinizi göreceğiniz gibi Google’ın göz ardı edilmemesi gereken önerilerini de test sonrasında bulabilirsiniz.

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on reddit
Share on pinterest
Share on vk
Share on skype
Share on telegram
Share on email

Author

Murat Tan